Uncategorized

Reflexie si reflectie

1

Ritmul este alert, vezi zilele cum zboara din calendar si ai impresia ca intre doua clipiri s-au scurs ani intregi.

Te uiti in urma si incerci sa iti dai seama ce s-a intamplat, unde a trecut timpul tau, ce a ramas in urma lui si – mai important decat orice – ai vrea sa afli, dupa toata valtoarea, unde esti tu.

Te indrepti spre oglinda iar acolo, in fata oglizii – privindu-te in ochi – ai o trasarire si brusc te lovesti de un gand pe care nu l-ai mai avut de mult… ba chiar nici macar nu mai stii sigur daca l-ai avut vreodata!

Un gand care te-a convins deja sa petreceti impreuna noptile ce vor veni. Rolurile s-au stabilit deja: el – gandul – va pune cate o intrebare din cand in cand, iar tu… ei bine, tu iti vei framanta sufletul in incercarea de a raspunde!

Cu framantarile esti deja obisnuit, ti se intampla zilnic – de o lunga perioada – ca nelinistile mintii sa-ti cuprinda tot timpul in mainile lor mari, puternice si grele. Acestea ti-au adus agitatie, ambitii, frustrari si reusite, insa ti-au rapit acele momente in care sufletul isi dorea si el un mic zbucium, doar a lui.

Aceasta propunere, care ii va ingadui sufletului sa vina si el cu toate cate a adunat in anii in care mintea te-a tinut ocupata cu zbaterile ei, iti aduce subit lacrimi.

Continui sa te privesti in oglinda… vezi si simti cum rauri de lacrimi fierbinti isi fac loc pe chipul tau – iti dai seama ca nu mai are niciun rost sa fugi si ca esti pregatit sa raspunzi tuturor intrebarilor. Gandul a si venit deja, ca un curier punctual si hotarat, cu prima sa intrebare: de ce ai ales sa fii atat de ocupat mereu incat sa nu ma mai auzi?

Va dura ceva timp pana vei putea raspunde la aceasta intrebare, insa cu siguranta gandul nu va pleca pana nu va primi cel mai sincer raspuns – un raspuns care intr-adevar te va aduce mai aproape de adevar si, in cele din urma, de bucurie!

Asa se incheie ziua in care ai inteles ca, oricat ai fi de ocupat, intotdeauna va veni acel moment in care vei ramane doar tu cu tine.

Tu esti pregatit sa asculti?

Fotografie preluata de pe:

https://www.christiantoday.com/article/3-bible-verses-to-encourage-you-when-feel-worthless/127995.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s